Wie is PatrickPhoto


Ik ben Patrick Krol en wil graag alle speciale momenten vast leggen op de gevoelige plaat. Ik ben begonnen met fotograferen in de jaren 80 (1980). Begonnen met een pocketcamera en daarna overgestapt naar een spiegel reflex camera met een 35mm film. In deze tijd was foto's afdrukken en bewerken een vrij prijzig geheel. Als je ze wilde bewerken, moest je eigen doka hebben en dan je foto's naar jouw wens afdrukken, iedere foto moest eigenlijk al perfect zijn en je nam daarvoor ook je tijd.
In die tijd werkte je met verschillende filters voor je lens om verschillende (kleur)effecten te krijgen, tegenwoordig kan je dit allemaal doen in photoshop. Net zoals iedere andere fotograaf ben ik overgestapt naar de digitale fotografie. Ik stapte niet alleen over naar de digitale techniek maar maakte ook de switch van Minolta naar Nikon.
Mijn passie zit erin om iedere foto perfect te laten zijn en neem ook mijn tijd daarvoor. Zelf houdt ik ervan om vooral de contrasten in natuur vastleggen. helblauwe lucht met een mooie groen bos daaronder. Mijn grootste uitdaging zit in het fotograferen van de wilde dieren. Deze laten zich niet regisseren maar doen wat ze zelf willen. Als je geluk hebt komen ze zelf dichterbij en kan je mooiere foto's maken, maar blijf respect houden voor de natuur, jij bent te gast in hun leef omgeving en regels.
Ik ben niet alleen actief in de natuur, tevens maak bruid rapportages, portrait fotografie, bedrijfs fotografie en natuurlijk beschik ik over een "GreenScreen" waarmee je foto's kan maken op de gekste "plaatsen". Een foto is pas echt goed als "men zegt deze foto zegt meer dan 1000 woorden.
Hieronder is een een lijstje waarvoor u mij kunt boeken;